Kedves Géza! Nem a szakdolgozatomat küldöm el neked, mert nem akarlak ezzel bombázni (csak ha nagyon, de nagyon szeretnéd 🙂 ), de néhány barátomnak, általam szeretett és tisztelt mentoromnak elküldtem az anyagot, amit a PhD-jelentkezésemhez csatoltam, ez a szakdolgozatom 10 oldalas húzott verziója. (…)  Az írott beszélt nyelvvel és a paradigmák közti átjárásról és az ösztönös nyelv- és hálózathasználattal kapcsolatban hivatkozlak is.

Hálózattudomány (…) a művészeti és kurátori szférában a témám, illetve az, hogy hogyan kellene az új kor széthulló szegmenseit összekötni abban az időben, mikor ezek a szegmensek igazából valaha összetartoztak. (…) Nem volt tervemben PhD-tanulmányokat folytatni, de egy lehetőséget megragadva elkezdtem a szakmámat, a grafikusságot, designt és különféle szoftvereken keresztül vizuális kommunikációt tanítani a (…) egyetemen, ami nagyon hálás és hasznos feladat, rendkívül megszerették a hallgatók és én is rákaptam. Fel is vennének, de ahhoz doktori képzést kell, hogy végezzek. Nekem még MA-m sem volt, de elhivatott voltam, elvégeztem a (…) egyetemen egy designmanagement képzést, és most elindulok a PhD felé. Nagyon izgalmas és nagyon örömteli cél ez, életemben talán az első tudatos és igazi, amit több éven át követek már, és nagyon büszke leszek rá, amikor sikerre viszem.
Nézd át, kérlek, az esszémet, a második fele kifejezetten gyakorlati és kurátori dolgok is vannak benne, az nem feltétlenül lehet neked érdekes, de a véleményed, kritikád őszintén érdekel. Absztrakt és konklúzió is van benne, hogyha csak beleolvasni szeretnél, de őszintén mondom, hogyha nem olvasod el az anyagot, sem probléma, tudom, hogy az idő drága, ez a levél elsősorban egy köszönet, mert azon kevés tanárok közé tartozol, akik őszintén segítettek és bíztak bennem, hívtak és kollégaként kezeltek akkor is, amikor én még nagyon nem voltam annak mondható, és elkezdtél engem bevonni a tudományba, hogy belerázódjak. Igyekszem most felnőni a feladathoz.  Az általad szervezett találkozón (amiért külön hálás vagyok) az egyetemen Szépe György mondta ezt nekem, miután megkérdezte, hogy melyik középiskolából jövök a magyar szakra, és én megmondtam neki, hogy az X. számú ipari szakmunkásképző és informatikai szakiskolából K.-ról, hogy a következő ilyen erejű váltás után akadémikus lesz belőlem. Hát ha az Akadémiára nem is vágyom, lehet, hogy valamilyen formában tényleg igaza lesz. Ölellek szeretettel…
Itt hozzászólhat!

Megosztás