Elromlott a jelzőlámpa a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében. (Az Útinform ilyenkor azt mondja: „sárgán villognak”, merthogy negatív információ nincs, de ezek még csak nem is villogtak.) Elromlott, s rögtön minden irányban bedugult a forgalom. Én egy buszban ültem, a busz  nem tudott átmenni a kereszteződésen. Hiszen kétszer két sávon mindenki araszolt, majd beszorult a kereszteződésbe. Araszoltak az autók, és egyszercsak nem tudtak továbbmenni, hiszen bezárult minden irányból az út. Ilyenkor valamilyen megegyezésre lenne szükség, hogy az egyik útirány engedi egy ideig a másikat, majd fordítva. De mindig akad egy-két autós, aki nem enged, bepimaszkodik középre, s rögtön utánamennek a többiek is. A kereszteződés megbénul. Végül egy 6-os villamos vezetője araszolgatva valahogy bement középre, és megállt: így mellette a nagykörút forgalma egy ideig haladhatott, majd egy piros 7-es vezetője igyekezett a másik irányban hasonlóan cselekedni. Milyen érdekes, egy egysávos útkereszteződésben két emberen múlik az előny, és ők meg tudnak egyezni, itt sokon, és ezért képtelenek. Mert elég, ha egyetlen valaki nem tartja be a megegyezést. Itt már bizony rendőrre van szükség, vagy jól működő rendőrlámpára. Úgy látszik, a társadalmi sűrűség bizonyos fokán már nem működik a spontán együttműködés.

Másik hír, hogy a metrón is lehet internetezni. Ennek szívből örülünk. Ma is internetezett valaki a metrón, miközben az kigyulladt alatta.

Végül pedig a mai híradó. Kim Dzsong Il temetéséről szól a tudósítás. Őrjöngő tömegek. Majd rögtön a következő hír: Elhunyt a világ leghíresebb majma. Na, én meg leestem a kanapéról.

Itt hozzászólhat!

Megosztás