A Bakony belsejében töltöttem három napot egy csapattal. Jól éreztem magam. Ennek ellenére hadd írjam le negatív észrevételeimet. A szállodát úgy hirdetik: természet és természetesség, bababarát, nyugodt környezet pihenéshez, családi, baráti, céges rendezvényekhez, ízlésesen főzünk stb. Szóval ennyit egyszerre nem lehet. Ha én nyugodt családi pihenésre vágyom, nem szeretnék céges rendezvényt a szomszédságban. A szépen felújított szálloda falai papírvékonyak, még a torokköszörülés is áthallatszik… Ha a folyosón valaki megszólal, zeng az épület. Ma, vasárnap reggel 6 és 7 óra között egy baba rohangált és üvöltözött a folyosón. A faházas apartmannak nevezett terület egy hatvanas évekbeli úttörőtáborra emlékeztet. A nyílászárók lazák. Szeptember 14-én 13 fokra esett a kinti hőmérséklet, természetesen a faházakban is. Plusztakaró? Talán mosásban van, mondja a recepciós, de másnap kiderül, nincs plusztakaró. Az előre megrendelt főétkezés ára teljes adag, mire kihozzák fél. A desszertnek kínált palacsinta 1 (egy) darab. A gyümölcs egy alma.

Egyébként kedvesek voltak, és a táj is szép. Csak soha többé nem kívánkozunk oda. Mi vagyunk túl igényesek? Mondhatja valaki: nem a zsömle kicsi, a szánk nagy…

14-én pénteken odafelé menet közvetlenül a település előtt útlezárás. Egy órája súlyos, halálos baleset történt. Előremegyünk, három kocsi totálisan összetörve, a rendőrök lezárták az utat, a Zircről a szomszédos faluba gyalogló diákokat sem engedik át. Halott az úton. Várják az orvost, aki majd megállapít. Jobb oldalon sorakoznak az autók, autóbuszok. Két autó balról előremegy. Mindkét autó hárombetűs német gyártmány. Persze visszaküldik őket. Egy barátomnak ilyen autója van. Azt mondja, ebbe gyárilag bele van szerelve a tahósító. Az egyik kocsi majdnem nekimegy a halottszállítónak. Mi, akik türelmesen várakozunk egy órát, a kocsiból kiszállva beszélgetünk. Milyen ember az, aki látja, hogy sorban állnak az autók, és annak ellenére előremegy. Mit gondol? Hogy mi itt banánért állunk sorba? Hogy neki esetleg mégis sikerül átjutni? A 20-25 kocsi türelmesen kivárta az út felszabadítását. Most csak ketten voltak türelmetlenek, igaz mindketten ugyanolyan márkájú kocsiban. De a fegyelmezetlenség ragadós.

Itt hozzászólhat!

Megosztás